Новий CEO CD Projekt Адам Бадовські, розповів Reuters, що компанія планує розпочати виробничу фазу проєкту Polaris, тобто наступного The Witcher, вже у 2024 р.

«Ми хотіли б, щоб до середини року над проєктом працювало близько 400 людей», – сказав Бадовські.

Дивно, але це трохи не співвідноситься з даними, оприлюдненими у листопаді 2023 р., коли, згідно зі звітами самої CD Projekt, над The Witcher 4 вже працювало понад половина розробників компанії. При загальній кількості співробітників CD Projekt більше ніж 1000 людей – це явно більше ніж 400 людей до середини 2024 р., про яких каже Бадовські.

Нагадаємо, Polaris – це нова трилогія The Witcher, яку, разом з сиквелом Cyberpunk 2077, розробляє сама CD Projekt RED, на відміну від інших проєктів, які відали новим студіям CD Projekt. Очікується, що перша гра нової трилогії з’явиться не раніше 2026-2027 рр. Тобто на декілька наступних років великих релізів у CD Projekt не буде.

Щодо сиквелу Cyberpunk 2077, проєкту Orion, то він знаходиться у концептуальній фазі, каже Бадовські. Міхал Новаковські, іншій CEO CD Projekt очікує, що до кінця 2024 року над проєктом буде працювати близько 80 осіб. Компанія розглядає можливість включення до гри мультіплеєрних елементів, але не готова поки що обговорювати деталі.

Крім того,  у CD Projekt сформована команда, яка досліджує, як можна використовувати ШІ при розробці.

«Ми вважаємо, що ШІ – це те, що може допомогти покращити певні процеси у виробництві ігор, але не замінити людей», – сказав Міхал Новаковські.

Говорячи про уроки, отримані під час релізу Cyberpunk 2077, Бадовскі сказав, що компанія тепер має кращий контроль над процесом виробництва гри.

«Ми віримо, що в майбутньому ми уникнемо релізів, подібних до того, яким був реліз Cyberpunk 2077», – сказав CEO пан Бадовскі.