Конференція розробників ігор (GDC) опублікувала своє щорічне опитування «Стан ігрової індустрії», яке виявило значну стурбованість розробників ігор щодо етичності використання штучного інтелекту, повідомляє The Verge. Опитування, в якому взяли участь понад 3 000 учасників, показало, що 84% респондентів висловили певну або значну стурбованість етичністю використання генеративного ШІ в розробці ігор.

Опитування висвітлило кілька причин такого занепокоєння. Розробники стурбовані тим, що ШІ може замінити людей, що призведе до збільшення кількості звільнень. Вони також побоюються, що ШІ-програми можуть без дозволу отримувати дані з їхніх ігор та ризику зіткнутися зі скаргами про порушення авторських прав через контент, створений ШІ.

Опитування виявило різні погляди на штучний інтелект залежно від посади в індустрії. Працівники технічних сфер, таких як маркетинг, програмування та бізнес, загалом вважають, що штучний інтелект позитивно впливає на їхню роботу. І навпаки, люди творчих професій, таких як мистецтво, наратив і забезпечення якості, частіше бачили в ШІ негативний вплив на свою роботу.

Одна анонімна відповідь відображає загальні настрої серед розробників: ШІ слід використовувати для розширення можливостей, а не для скорочення робочої сили. Опитування також торкнулося інших нагальних питань ігрової індустрії, зокрема кризи звільнень, що триває, впливу зобов’язань щодо повернення в офіси на моральний дух та наслідків нещодавньої невдачі Unity з новою політикою оплати.

Щодо програмного забезпечення для ігрових рушіїв, 33% опитаних розробників повідомили, що використовують Unity або Unreal Engine. Однак суперечливе оголошення про цінову модель Unity змусило третину цих розробників розглянути можливість переходу на інший ігровий рушій або взагалі перейти на нього.

Опитування також показало, що політика обов’язкового повернення до офісу викликає незадоволення серед розробників, про що свідчить значна кількість звільнень та втрата морального духу. Крім того, понад третина респондентів зазначили, що їх особисто торкнулися звільнення або вони були свідками звільнень у своїх компаніях.