YouTube та Spotify, провідні платформи для стримінгу відео та музики, вирішили не розробляти власні застосунки для майбутньої гарнітури змішаної реальності Apple Vision Pro. Це рішення послідувало за аналогічним кроком Netflix, повідомляє Bloomberg.

В YouTube заявили, що не будуть запускати новий додаток для Vision Pro, а також не будуть адаптувати наявну програму для iPad для цього пристрою. Замість цього YouTube пропонує користувачам отримувати доступ до свого контенту через браузер Safari на Vision Pro. Аналогічно, Spotify не планує створювати новий додаток для операційної системи Vision Pro, visionOS, а також не дозволить своєму додатку для iPad працювати на новому пристрої. Однак користувачі, ймовірно, так само зможуть отримати доступ до Spotify через браузер.

Відсутність програм Netflix, Spotify та YouTube означає, що найпопулярніші стримінгові сервіси не будуть нативно підтримувати Vision Pro після запуску гарнітури 2 лютого. Apple просувала її як платформу для відео, ігор та інших розваг, але таке рішення найбільших стримінгових сервісів є помітною невдачею для компанії.

Рішення YouTube є особливо важливим з огляду на його історію співпраці з продуктами Apple: це був один з небагатьох додатків, попередньо встановлених на оригінальному iPad у 2010 році. Хоча YouTube не виключає підтримки Vision Pro в майбутньому, наразі сервіс не планує оголошувати про це.

Інші розважальні програми, включаючи Disney+, HBO Max, Peacock, ESPN та Amazon Prime Video, як очікується, будуть одразу доступні на Vision Pro. Apple заявляє, що пристрій підтримуватиме понад 1 мільйон програм в App Store.