Стартап Navier працює над тим, щоб організувати пасажирські перевезення на електричних човнах у затоці Сан-Франциско. Про це повідомляє Bloomberg.

Сервіс працюватиме як водне таксі та доставлятиме людей до їхніх робочих місць. Першим клієнтом Navier стане платіжна система Stripe. Ця пілотна програма має стартувати вже в березні.

У її межах водний транспорт, який вміщує до шести пасажирів, перевозитиме кількох співробітників Stripe із міста Ларкспер до причалу біля офісу компанії в Південному Сан-Франциско.

Для таких перевезень буде використовуватися електрочовен на підводних крилах. Він здійснюватиме один рейс до офісу та назад впродовж дня. У Navier сподіваються, що таке партнерство стане показовим прикладом та дозволить економити час на дорогу.

Navier прагне будувати більші човни та працює над моделлю, яка може вмістити до 30 пасажирів. Компанія також хоче розширити свої маршрути, включивши до них міста Аламеда, Берклі, Емерівілль, Окленд і Саусаліто.

Як відомо, пасажирські перевезення на електричному водному транспорті розвивають у всьому світі. Приміром, раніше підрозділ компанії Austal презентував електричний пором серії VOLTA, який може розвивати швидкість до 25 вузлів та перевозити до 450 пасажирів.

Нещодавно також стало відомо, що Ілон Маск хоче перетворити електропікап Cybertruck на човен. За його словами, відповідний план вже перебуває в роботі.