Міністерство оборони України в II кварталі 2024 року запустить електронний кабінет військовозобов’язаного. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, пише NV.

За її словами, в кабінеті військовозобов’язаного буде змога оновити дані без відвідування ТЦК, після чого вони зможуть їх використовувати.

Заступниця міністра не конкретизувала, чи будуть в електронному кабінеті повістки. Але вона зауважила, що це – питання, яке буде розглядатися в межах мобілізаційного закону.

Катерина Черногоренко також додала, що проєкт закону № 10062 про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів та призовників в системі Оберіг.

Водночас вона підкреслила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО.

Крім цього, заступниця міністра оборони повідомила, що також буде запроваджена можливість подати електронну заявку на отримання статусу учасника бойових дій.

Нагадаємо, що 16 січня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 10062, який передбачає створення в Україні електронного реєстру військовозобов’язаних. Його підтримали 249 народних обранців.