Після розслідування поліції щодо хлопців-підлітків у Нью-Джерсі, які розповсюджували deepfake порнозображення однокласниць, в США повторно подали на розгляд закон, який передбачає суворі покарання за такі вчинки. Про це пише Ars Technica.

Джозеф Морелл, конгресмен-демократ від Нью-Джерсі, оголосив, що повторно подав «Закон про запобігання поширенню deepfake інтимних зображень», який має «заборонити розповсюдження цифрових змінених інтимних зображень без згоди». Відповідно до запропонованого закону, будь-хто, хто поширює deepfake порнографію без згоди особи, ризикує отримати штраф у розмірі $150 000 та позбавлення волі на строк до 10 років, якщо таке поширення сприяє насильству або впливає на роботу урядової установи.

Конгресмен, а також жертви deepfake, які приєдналися до підтримки закону, сподіваються, що суворі штрафи стримають компанії та окремих осіб від поширення подібних зображень. Закон створює поняття кримінального злочину за розповсюдження deepfake порнографії «з наміром переслідувати, дратувати, погрожувати, тривожити або завдати суттєвої шкоди фінансам чи репутації зображеної особи» або з «нерозсудливим ігноруванням» або «дійсним знанням», що таке зображення будуть завдавати шкоди зображеній людині. Новий закон також надає можливість жертвам подати позов до правопорушників у цивільному суді, тому що зараз розповсюдження deepfake, на відміну від розповсюдження справжніх інтимних фото без згоди особи, не є кримінальним злочином, покарати за це неможливо.

Звісно, є деякі сумніви, що хлопці-підлітки припинять робити усю дурню, яку вони зазвичай роблять, але в разі прийняття закону, та появи перших справ такого плану, можливо школярі замисляться, що все, що вони створюють у цифрову епоху, залишається з ними, і може дуже болісно вдарити по нім самим навіть через 10 чи 20 років.