Всім привіт, хочемо поділитися новиною про входження Mezha.Media в медіагрупу «Українська правда». Це партнерство дозволить надалі розвивати сайт як окремий проєкт, залучаючи підтримку та досвід інших учасників медіагрупи. Ми також зможемо значно підсилити редакцію новими авторами, розширити тематики та розвивати нові формати, зокрема відео.

Цей крок дасть нам можливість пропонувати читачам ще більше якісного контенту та досягти амбітної цілі стати найбільшим в Україні медіа про технології та ґаджети. Окремо підкреслимо, що угода не передбачає зміну формату сайту чи системи коментарів. Дизайн також не зазнає змін, тож аудиторія зможе отримувати більше цікавого контенту у звичній формі.

Редакція рада можливості долучитися до великої медіагрупи, отримати новий досвід та ділитися власною експертизою створення медіа, щоб зробити україномовний сегмент інтернету ще кращим. Ми дуже вдячні всім нашим читачам та партнерам, які читали нас та підтримували з моменту запуску у 2021 році, й сподіваємося будуть так само активно читати та підтримувати у майбутньому.

«В “Українській правді” понад усе цінується якісна незалежна журналістика, і я радію тому, що, розширюючись в бік технологій, ми не зраджуємо цьому принципу» – зазначив виконавчий директор «Української правди» Андрій Боборикін.

Щоб закріпити досягнуті домовленості, Mezha.Media та «Українська правда» підписали редакційну угоду, яка забезпечить редакційну незалежність та невтручання у редакційний контент. Ось її зміст: 

 

Редакційна Угода
між редакцією «Української правди»
та редакцією Mezha.media

Онлайн-видання Mezha.Media (далі – Mezha) та «Українська правда» (далі – УП) ухвалили рішення про входження Mezha до складу медіагрупи «Українська правда» (далі – Медіагрупа УП)

Цей процес, що призведе до об’єднання частини адміністративних функцій та до тіснішої редакційної співпраці Mezha з іншими виданнями Медіагрупи, розпочинається після спільного оголошення про це в січні 2024 року.

УП, зі свого боку, зазначає, що поважає цінності, місію та діяльність Mezha і гарантує збереження редакційної незалежності та невтручання у контент Mezha.

У зв’язку з цим редакція Mezha зазначає, що керується Принципами та правилами чесної, критичної та незалежної журналістики. Це, зокрема:

  • незалежна редакційна політика;
  • відповідальність за точність інформації, яка поширюється нашим виданням;
  • визнання помилок;
  • слідування суспільному інтересу;
  • захист своїх джерел;
  • захист прав людини;
  • повага до особистого життя (повага права на приватність);
  • відсутність конфлікту інтересів на рівні видання та кожного співробітника;
  • обов’язкове маркування рекламного контенту. 

Редакційні Принципи і правила опубліковані на сайті УП: https://www.pravda.com.ua/cdn/cd1/rules/ 

Редакційна взаємодія УП та Mezha

Mezha зберігає редакційну незалежність у виробництві контенту, однак для поліпшення його якості тісно співпрацює та постійно комунікує з іншими виданнями Медіагрупи УП, за потреби бере участь у редакційних нарадах Медіагрупи УП. Сторони погоджуються з тим, що поради та рекомендації щодо контенту, що напрацьовуються під час таких нарад, посилюють Медіагрупу.

УП використовує, републікує та промотує контент, вироблений Mezha, з метою його ефективного поширення.

Mezha долучається до спільної діяльності УП, спрямованої на підвищення авторитету та доходів Медіагрупи.

Сайт Mezha продовжує функціонувати за чинною web-адресою https://mezha.media/ та і надалі випускатиме новини, статті, огляди українською та англійською мовою, що відповідають тематиці та місії Mezha. Об’єднання не призведе до зміни формату або стилю подачі, якщо згодом не буде ухвалене відповідне спільне рішення.

Представник Mezha входить до Редакційного кола УП.

Адміністративна взаємодія УП та Mezha

Зміни в редакційній команді – звільнення, переведення на іншу посаду, зміна умов оплати праці або заміна новими кадрами журналістів – ухвалюються редакцією Mezha; водночас редакція Mezha декларує намір консультуватися перед ухваленням цих рішень із представниками Медіагрупи УП. 

Медіагрупа УП бере на себе розвиток рекламної монетизації Mezha та зобовʼязується консультуватися з редакцією щодо рекламних розміщень та спільно розвивати рекламні формати, враховуючи також інтереси читачів. Сторони погоджуються, що сайт Mezha не рекламує азартні ігри (гемблінг) включно з HR-брендом гемблінгових компаній та висвітленням їхньої благодійної діяльності, алкоголь, тютюнові вироби та їхні похідні, а також дійшли згоди про відмову у розміщенні реклами недобросовісних рекламодавців та підприємців/бізнесів, які повʼязані з російською федерацією.