У Києві відкриють другий у світі GovTech центр. Цю інформацію повідомило Міністерство цифрової трансформації України в Telegram.

«Платформа сприятиме цифровізації державного сектору, допомагатиме впроваджувати інновації та розвивати електронне врядування. GovTech-центр об’єднає науковців, бізнесменів, технологічні компанії, держсектор, а також глобальні спільноти у сфері урядових технологій», – йдеться в повідомленні відомства.

Про відкриття центру в українській столиці на Всесвітньому економічному форумі в Давосі домовилися віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій України Михайло Федоров, президент Всесвітнього економічного форуму Бьорге Бренде та керівний директор форуму Джеремі Юргенс.

«Україна стане другою державою у світі з таким центром, оскільки наш досвід у цифровізації державного сектору є унікальним та важливим для всього світу», – додали в Мінцифри.

Михайло Федоров у себе в Telegram підкреслив, що GovTech-центр займатиметься цифровою трансформацією уряду, розвитком електронного врядування та цифрових навичок.

Завдяки центру українські стартапери та інноватори зможуть обмінюватися досвідом з іноземними партнерами й прискорювати цифрові реформи в Україні.

Урядовець також зауважив, що перший центр найближчим часом запрацює в Берліні.