Легендарна Piranha Bytes, студія, що створила рольові серії Gothic, Risen та ELEX може стати наступною жертвою реорганізації в Embracer Group. Про це пише німецьке видання GamesWirtschaft.

Чутки навколо можливого продажу Piranha Bytes циркулюють з осені 2023 року, коли THQ Nordic, у склад якого входить студія, вже шукав покупця на цей актив. Зараз GamesWirtschaft звернув увагу на зміни у базі даних Федерального міністерства економіки та захисту клімату, яке, серед іншого, відповідає за виплату субсидій на розробку ігор у Німеччині. На одну з таки субсидій, розміром €3,2 млн, претендувала і Piranha Bytes з проєктом під кодовою назвою WIKI6, який імовірно є Elex 3. Проєкт начебто зникнув з сайту міністерства, але все ще значиться у переліку субсидій.

Як з’ясувалося пізніше, проєкт змінив назву на Currywurst, а оновлення сайту не відбулося через помилку. Але це не заспокоює журналістів GamesWirtschaft. На їх думку перейменування проєкту та отримання субсидій на нього – це спроба залишити за студією гарне «придане» на випадок передачі прав на студію та торгову марку новому видавцю чи інвестору.

Як зазначає GamesWirtschaft, сайт Piranha Bytes – це лише пуста візитівка, YouTube канал не оновлюється, а креативний директор та ветеран Piranha Bytes Бйорн Панкрац вже покинув студію.

Частково проблеми невеликої студії, а в Piranha Bytes лише 35 співробітників, пов’язані з невдачею ELEX II, як вийшла у 2022 році майже водночас з Elden Ring і в цілому була дуже старомодною грою, яку зустріли без особливого ентузіазму. До речі, Piranha Bytes майже не має відношення до ремейку Gothic 1, який розробляє зараз іспанська Alkimia Interactive.

З початку 2023 року Embracer Group вже закрила низку студій – Plucky Bytes, Vermila Studios, Campfire Cabal, Goose Byte, Volition (Descent, FreeSpace, Red Faction, Saints Row) та Free Radical Design (TimeSplitters, Second Sight), а також провела ряд скорочень в інших студіях. Тож Piranha Bytes і дійсно може бути наступною.