Американський продюсер та режисер Ноа Хоулі розповів про майбутній серіал «Чужий» / Alien, який стане приквелом до однойменної франшизи Рідлі Скотта. Подробицями проєкту він поділився під час інтерв’ю на радіо KCRW, пише The Hollywood Reporter.

Схоже, серіал за духом буде більш схожим на перші фільми про «Чужого». Ноа Хоулі заявив, що надає перевагу ретро-футуризму перших двох фільмів. А от задум, який було втілено у фільмах «Прометей» / Prometheus та «Чужий: Заповіт» / Alien: Covenant, виглядає не дуже зрозумілим.

Як відомо, у цих стрічках представлена суперечлива передісторія, згідно з якою інопланетяни були створені як біологічна зброя таємничою расою під назвою «Інженери».

«Для мене, як і для багатьох людей, ця «досконала форма життя», як вона була описана в першому фільмі, є результатом мільйонів років еволюції, яка створила цю істоту, що, можливо, існувала мільйон років у космосі. Ідея про те, що на якомусь рівні це була біологічна зброя, створена півгодини тому, мені здається менш зрозумілою», – сказав він.

Також Ноа Хоулі дав опис того, про що насправді «Чужий». За його словами, це – не просто чудовий фільм про монстрів. Це – історія людства, яке опинилося в пастці між паразитичним минулим і майбутнім зі штучним інтелектом, які намагаються вбити людей.

«Це справді історія про те, чи заслуговує людство на виживання? Чи є вихід із зарозумілості людства, яке вважає, що ми більше не їжа, і його зарозумілості у створенні цих штучних істот, які, як ми думаємо, будуть робити те, що ми їм скажемо, але в кінцевому підсумку можуть втратити розум?» – додав режисер.

Науково-фантастичний серіал анонсували ще у 2020 році, а робота над ним розпочалася у 2022. Минулого серпня процес призупинився через страйк SAG-AFTRA у Голлівуді, але вже невдовзі зйомки планують відновити.