Південна Корея оприлюднила плани провідних компаній, таких як Samsung Electronics Co. та SK Hynix Inc., витратити $471 млрд на створення найбільшого у світі кластера з виробництва чипів. Про це пише Bloomberg.

Уряд країни представив план, що передбачає вказані інвестиції з приватного сектору в період до 2047 року. Ці гроші спрямують на будівництво 13 нових заводів з виробництва чипів і трьох дослідницьких центрів на додаток до вже існуючого 21 підприємства.

Очікується, що територія охоплюватиме райони від міста Пхентхек до Йонгіна. Вона стане найбільшою у світі та здатна буде виробляти 7,7 млн виробів щомісяця до 2030 року.

Уряд Кореї посилює підтримку вітчизняного сектору виробництва чипів, на який припадає близько 16% загального обсягу експорту. Він пообіцяв захистити основу своєї економіки, одночасно борючись зі зростаючою глобальною конкуренцією.

У той час як Японія і Тайвань інвестують у власні галузі виробництва чипів, корейський уряд зобов’язується надати значні податкові пільги місцевим компаніям, що виробляють чипи.