Panasonic Holdings Corp. планує випустити новітню версію акумуляторних батарей для електромобілів з покращеною ємністю у 2024 або 2025 році. Про це заявив технічний директор компанії Шойчиро Ватанабе, пише Bloomberg.

Оформлюй онлайн автоцивілку від будь-якої страхової компанії зі знижкою 10% на hotline.finance по промокоду MEZHA10

Йдеться про оновлену версію 2170, яку виробник почне виготовляти на заводі в штаті Невада (США). У Panasonic уточнили, що компанія працює над підвищенням щільності енергії у 2170, що може допомогти знизити загальну вартість електромобіля.

Як відомо, Panasonic націлилася на Північну Америку, плануючи вдосконалити та розширити виробництво там, щоб одного дня забезпечити 200 гігават-годин енергії в батареях електромобілів. Panasonic також розробляє іншу батарею під назвою 4680.

Нагадаємо, що Panasonic інвестувала значні кошти в розробку акумуляторів для електромобілів, щоб не відстати від глобального тренду до поступової відмови від викопного палива та переходу на чисті, вуглецево-нейтральні джерела енергії.

Наразі компанія будує завод з виробництва акумуляторів у Канзасі. Це – її другий у Північній Америці. До кінця нинішнього фінансового року вона планує оголосити про місце розташування третього підприємства.

Panasonic пообіцяла збільшити потужність виробництва акумуляторів до 200 ГВт-год до 2030 фінансового року з нинішніх 50 ГВт-год.