Актор, якого найняли видавати себе за CEO збанкрутілого криптовалютного фонду HyperVerse, шкодує про аферу на суму близько $1,3 млрд. Про це пише Ars Technica.

Йдеться про скандал довкола англійця на ім’я Стівен Гаррісон, який проживає в Таїланді. Впродовж тривалого часу він видавав себе за CEO фонду Ріса Льюїса. HyperVerse обіцяв інвесторам подвійний або навіть потрійний прибуток, але збанкрутував.

На ситуацію звернули увагу в The Guardian. Тут провели власне розслідування та перевірили дані про Ріса Льюїса. Видання з’ясувало, що інформація із резюме СЕО не відповідає дійсності.

Не знайшлося жодних підтверджень про престижну освіту Ріса Льюїса або ж фактів на підтвердження його роботи в Goldman Sachs. Незвичним було й те, що акаунт CEO фонду в Twitter з’явився лише за місяць перед тим, як з’явилося відео зі Стівеном Гаррісоном у вигаданій ролі.

The Guardian зосередилося на тому, що особу Ріса Льюїса неможливо підтвердити. Однак ютубер Джек Гембл зайшов вдалі та знайшов Стівена Гаррісона. Він впізнав його на одній з фотографій у Facebook.

Тепер англієць запевняє, що шкодує про цю історію. За його словами, фонд найняв його, щоб зіграти роль гендиректора. Спершу він буцімто хвилювався, що це може бути аферою та шукав інформацію в інтернеті. Але згодом вирішив, що все виглядає нормально.

Він також додав, що не брав участі у схемі HyperVerse для заманювання інвесторів неправдивими обіцянками високих прибутків. Англієць сказав, що не привласнював гроші, а за дев’ять місяців роботи йому заплатили близько $7 500.

Стівен Гаррісон також розповів, що для ролі гендиректора йому дали костюм з вовни та кашеміру, дві ділові сорочки, дві краватки та пару туфель. Водночас він підкреслив, що був шокований фальсифікацією даних про себе.

«Мені дуже шкода цих людей, справді, – сказав Стівен Гаррісон про людей, які постраждали від афери. – Я знаю, що важко повернути гроші цим людям, але я сподіваюся, що у всьому цьому може бути справедливість, і вони зможуть докопатися до суті».

Поки неясно, чи зіткнеться англієць з наслідками за свою роль фальшивого генерального директора HyperVerse. Проте Джек Гембл називає його вибачення перед інвесторами «порожніми».