Бенуа Клерк, голова видавничого відділу Nacon, в інтерв’ю Gamindustry.biz розповів, що на ринку зараз «надто багато ігор». На його думку, це одна з причин, чому в індустрії зараз стільки звільнень та закриттів.

«Наразі на ринку надто багато ігор. Сьогодні ми бачимо результати інвестицій, зроблених після пандемії, коли ринок вибухнув, і кожна гра приносила великі гроші, через що робили багато інвестицій. Вже минуло два-три роки після того, тому ігри, які ми зараз бачимо на ринку, були профінансовані в той час, і їх просто забагато, щоб гравці могли в них усіх зіграти», – сказав Бенуа.

Він також звернув увагу на те, що зараз у Steam у день може вийти 50 або 60 ігор, через що розробникам та видавцям важко привернути увагу до свого проєкту. За його словами, видавець повинен мати сильну позицію для кожної своєї гри й навів у приклад Robocop: Rogue City, як те, що гра повинна мати, аби досягти своєї аудиторії.

Він також розповів про особливості Nacon, яка немає фінансової можливості змагатися з AAA видавцями. Бенуа вважає, що для того, аби компанія змогла досягти успіху, їм потрібно ефективно охопити більш нішеву аудиторію, яку AAA проєкти ще не захопили повністю:

«Я не витрачаю $200 мільйонів на просування, тому мені потрібно орієнтуватися на геймерів, які мають пристрасть і досвід перегонів по бездоріжжю, коли я беру випускаю WRC, які мають досвід роботи в roguelike іграх, коли я роблю Ravenswatch, або які мають досвід у спортивних іграх, коли я роблю Cricket 24. Вони дуже добре знають спорт та ігрову механіку, і мені потрібні розробники, які мають такий же досвід і однакову пристрасть, щоб ці двоє груп могли знайти спільну мову».

Бенуа прокоментував й провал The Lord of the Rings: Gollum, яка вважається однією з найгірших та найпровальніших ігор 2023 року. За його словами, компанія вчиться краще на своїх помилках. Також він зазначив, що Nacon взяла до уваги помилки при створенні гри, для того, аби краще організувати роботу у майбутньому.