BMW інвестує $711 млн у перепрофілювання свого головного заводу в Мюнхені на виробництво виключно електромобілів із кінця 2027 року. Про це повідомляє Reuters.

Для цього компанія побудує будівлі, включаючи нову лінію складання автомобілів і кузовний цех. 1200 співробітників підприємства будуть перекваліфіковані або переведені на інші місця.

На відміну від інших автовиробників, BMW не ставить собі за мету припинити виробництво авто з двигуном внутрішнього згоряння. Але компанія стикається з правилами Євросоюзу, які фактично забороняють продаж нових бензинових і дизельних автомобілів у блоці з 2035 року.

У 2023 році електромобілі становили 15% продажів BMW. Проте виробник розраховує, що до 2026 року цей показник збільшиться до третини.

Минулої осені стало відомо, що BMW готує підґрунтя для радикальної трансформації ринку електромобілів (EV) своєю новою серією BMW Neue Klasse. Нова ітерація має на меті переосмислити BMW з акцентом на екологічність, електрифікацію та революційні елементи дизайну.