Google повідомив про звільнення сотень працівників у кількох своїх командах

Google заявив про скорочення сотень співробітників, які працюють в кількох командах компанії. Точна кількість людей, яких буде звільнено, поки невідома. Про це повідомляє Reuters.

Google скоротить персонал, який працює над цифровим асистентом. Також гігант ліквідує сотні посад в команді апаратного забезпечення, яка відповідає за Pixel, Nest і Fitbit. Звільнені будуть майже всі спеціалісти в команді доповненої реальності (AR).

Крім того, сотні посад у центральній інженерній команді пошукового гіганта також зазнають змін.

«Протягом другої половини 2023 року низка наших команд здійснила зміни, щоб стати більш ефективними та працювати краще, а також спрямувати свої ресурси на їхні найбільші пріоритети в роботі над продуктами. Деякі команди продовжують впроваджувати такі організаційні зміни, які включають усунення деяких ролей по всьому світу», – пояснили в Google.

Із-поміж іншого також відомо, що компанію залишають співзасновники Fitbit Джеймс Парк та Ерік Фрідман. Google купив Fitbit, яка займається відстеженням здоров’я та активності, у 2021 році. Вартість угоди склала $2,1 млрд.

Нагадаємо, що минулого січня стало відомо, що Google звільняє 12 тис. співробітників. Серед причин такого рішення називали «іншу економічну реальність».