Valve переглянула свої правила щодо випуску ігор створених за допомогою ШІ у Steam та тепер дозволить опублікувати більшість з них.

У новому блог-пості, який компанія випустила сьогодні вночі, розповіли, що після кількох місяців вивчення питання та обговорення його з розробниками, правила про заборону публікації ігор з ШІ прибирають.

Перш за все, компанія оновлює опитування щодо вмісту, яке розробники проходять до публікації гри на платформі. У ньому додали питання про використання ШІ для розробки та у самій грі.

Компанія розділяє використання штучного інтелекту у створенні ігор на два типи:

  • Попередньо згенерований вміст — будь-який тип вмісту (графіка, код, звук тощо), створеного за допомогою інструментів ШІ під час розробки. Відповідно до Угоди про розповсюдження через Steam, розробники зобов’язуються перед Valve, що не включатимуть до своєї гри незаконний вміст або вміст, що порушує авторські права інших осіб, та що маркетингові матеріали відповідатимуть її вмісту. Перевіряючи гру перед випуском, компанія оцінить використаний у ній згенерований ШІ вміст, так само як оцінює вміст не згенерований ШІ, зокрема щоб переконатися, що гра відповідає вашим узятим на себе зобов’язанням.
  • Згенерований у реальному часі вміст — будь-який тип вмісту, створеного за допомогою інструментів ШІ під час гри. На додачу до правил використання попередньо згенерованого ШІ вмісту тут є ще одна вимога: в опитуванні щодо вмісту компанія просить розробників розповісти про впроваджені в грі запобіжники, які гарантують, що штучний інтелект не генеруватиме незаконний вміст.

Для того, аби прослідкувати за використанням штучного інтелекту, Valve також вводять можливість гравцям скаржитись на незаконний контент в іграх з використанням генеративного ШІ в реальному часі.

Також Valve одразу уточнює, що ці правила поки не діють на ігри з сексуальним вмістом. «Наразі ми не готові випускати такі ігри», — написали у блог-пості.