Стартап у галузі штучного інтелекту Rabbit Inc представив кишеньковий мобільний пристрій під назвою Rabbit R1. Розробку презентували на виставці CES 2024, пише Android Authority.

Йдеться про автономний портативний пристрій, яким можна керувати голосом. Він має сенсорний дисплей, кнопку push-to-talk, мікрофон для голосових команд, динаміки, колесо прокрутки та камеру, що обертається, з підтримкою комп’ютерного зору під назвою Rabbit Eye.

R1 працює на процесорі MediaTek Helio P35, має 4 ГБ оперативної пам’яті, накопичувач на 128 ГБ, порт USB-C, Bluetooth, Wi-Fi і слот для SIM-карти з підтримкою 4G.

Ґаджет поставляється з операційною системою на основі Large Action Model (LAM) під назвою Rabbit OS. Вона допомагає пристрою орієнтуватися та користуватися додатками користувача.

Приміром, власник може пов’язати R1 зі Spotify. Отримуючи голосову команду, пристрій завдяки ШІ зможе не лише відтворювати музику, а й розповісти, хто написав текст пісні або музику. Фактично це нагадує розмову з ChatGPT, але компанія стверджує, що R1 відповідає набагато швидше.

Звісно, можливості R1 не обмежуються лише цим. Якщо взяти за приклад додаток Uber, то користувач може попросити пристрій замовити поїздку з офісу додому, і той виконає завдання за один крок порівняно з кількома кроками, які треба зробити самостійно з додатку на смартфоні.

Rabbit R1 вже доступний для попереднього продажу за ціною $199. Відправлення замовлень у США розпочнуться в березні. Спершу R1 буде навчений працювати з найпопулярнішими додатками.