Організація Wi-Fi Alliance почала офіційно сертифікувати пристрої, які використовують оновлену технологію Wi-Fi 7. Про це повідомили The Verge.

Сертифікація означає, що пристрій точно працюватиме з новою технологією, а також це означає й те, що у 2024 ми вже точно зможемо побачити нові смартфони, ноутбуки та роутери з новим стандартом.

У заяві від організації розповіли, що новий стандарт буде кращим за існуючі для таких задач як потокова передача з високою пропускною здатністю та стримінг ігор з низькою затримкою.

Також Кевін Робінсон, генеральний директор Wi-Fi Alliance розповів, що Wi-Fi 7 є першим поколінням, яке створили з нуля для діапазону 6 ГГц, який вперше почали використовувати з запровадженням стандарту Wi-Fi 6E.

Попри те, що сертифікація розпочалась лише зараз, пристрої з новим стандартом почали з’являтися ще раніше, однак сертифікат гарантуватиме те, що вони працюватимуть відповідно.

Wi-Fi 7 у порівнянні з 5, 6 чи 6E пропонує подвійну пропускну здатність каналу — 320 МГц, що потенційно дає можливість підвищити швидкість завантаження до 2 Гігабіт на секунду. Разом з тим, новий стандарт також представить функцію Multi-Link Operation (MLO), яка дозволяє пристроям одночасно надсилати й отримувати дані в різних діапазонах частот і каналах.