Співака Елвіса Преслі планують «оживити» в межах нового концертного шоу. Для цього використають штучний інтелект, доповнену реальність та голографічні проєкції зірки, створені з тисяч особистих фото та домашніх відео. Про це пише BBC.

Шоу під назвою Elvis Evolution має стартувати в Лондоні вже в листопаді. Згодом його показуватимуть в Лас-Вегасі, Берліні та Токіо. Права на нього мають британські фахівці компанії Layered Reality.

Під час шоу цифрову версію Елвіса Преслі представлять в натуральну величину. Ця версія «вперше виконає знакові моменти музичної історії на британській сцені».

Засновник і генеральний директор Layered Reality Ендрю МакГіннес розповів, що цей досвід запропонує публіці «глибше розуміння життя Елвіса, переносячи шанувальників назад через десятиліття, щоб відчути його стрімкий злет до слави…».

Місце для проведення шоу в Лондоні ще має бути затверджене. Але вже планується, що там облаштують тематичний бар у стилі Елвіса та ресторан із живою музикою.

Елвіс Преслі, якому 8 січня виповнилося б 89 років, здобув популярність у 1950-х роках. Він відомий завдяки таким хітам, як Hound Dog і Suspicious Minds. Виконавець помер у 1977 році у віці 42 років.