Мобільний оператор «Київстар» не підтверджує інформацію про нібито багатомісячний доступ хакерів «всередині» компанії до особистих даних абонентів та їхній витік. Про це повідомила спікерка «Київстару» Ірина Леліченко у Facebook.

«Офіційне розслідування кібератаки на мережу Київстар, яка сталась 12 грудня 2023 року, ще триває і розглядаються й озвучуються різні версії, однак до офіційного завершення розслідування жодна з них не може вважатись остаточною», – написала вона.

Спікерка компанії також додала, що вся інформація щодо ходу розслідування кібератаки є на офіційному сайті СБУ, яка безпосередньо задіяна в цьому процесі. Жодних фактів витоку персональних даних абонентів під час розслідування не виявлено.

«Кібератака на мережу Київстар вплинула на деякі технологічні системи, які відповідали за роботу зв’язку, але вони були відновлені протягом кількох днів завдяки фаховій роботі спеціалістів і партнерів компанії», – підкреслила вона.

За словами Ірини Леліченко, мережа «Київстару» працює у звичному режимі та надає абонентам всі основні базові послуги. 99% телеком обладнання мережі на підконтрольній Україні території – у робочому стані.

Крім того, «Київстар» вже застосував додаткові заходи для кіберзахисту, зокрема посилено управління доступом, впроваджено додаткові системи контролю серверів та робочих станцій, плануються наступні кроки із посилення кібербезпеки.

Раніше начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в інтерв’ю Reuters заявив, що російські хакери перебували в системі «Київстару» щонайменше з травня 2023 року.