Чатботи на основі штучного інтелекту стали одним з найбільших трендів минулого року. Microsoft була чи не найпершою компанією, яка взялася за масштабне інтегрування такого у свої продукти. І скоро буде легше перелічити, де в ОС Windows нового Copilot немає. Проте Microsoft на цьому не зупиняється.

Про це розповідає видання TheVerge.

Вже найближчим часом Copilot отримає окрему кнопку на клавіатурах комп’ютерів з Windows. Йдеться як про власні вироби Microsoft Surface, так і комп’ютери партнерів компанії. Наразі Microsoft не коментує, які саме виробники будуть серед перших, однак скоріше за все ми побачимо чимало варіантів на CES 2024 вже за тиждень.

«Майже 30 років тому ми представили клавішу Windows на клавіатурі ПК, що дозволило людям у всьому світі взаємодіяти з Windows. Ми розглядаємо це як ще один трансформаційний момент у нашій подорожі з Windows, де Copilot стане точкою входу у світ штучного інтелекту на ПК» — коментує появу нової клавіші виконавчий віцепрезидент і директор з маркетингу для споживачів Microsoft Юсуф Мехді.

Copilot замінить стару клавішу «Меню» правіше від «Пробілу». В багатьох лептопах, наприклад, такої вже немає, тому скоріше за все «постраждати» може, наприклад, правий Ctrl. Натиснувши нову кнопку користувач відповідно запустить вікно чату Copilot.

Стосовно додаткової взаємодії з використанням комбінацій з іншими клавішами поки що немає інформації. А якщо Copilot не працює в якійсь країні, то функція нової клавіші залишиться за Windows Search.