У 2018 році у Каліфорнії почався суд із компанією Vizio, на яку поскаржилися незадоволені користувачі. Йшлося про те, що телевізори виробника із заявленою частотою оновлення зображення у 120 та 240 Гц насправді мали вдвічі менші показники.

Про це розповідає видання Ars Technica. 

Сама компанія в маркетингових матеріалах та інструкціях непрозоро посилалася на функцію керування підсвічуванням (backlight scanning), яка й мала б створювати враження плавнішого зображення. Однак фактичної частоти оновлення матриць вона не змінює. Також компанії не вдалося розповісти про недоліки технології, такі як зменшення яскравості та помітне мерехтіння. 

Тож у позові компанію звинувачують у введені в оману з метою стимуляції продажів та спробі «продати свій менш якісний продукт за вищою ціною, що дозволило Vizio здійснити продажі, яких вона могла б й не здійснити, якби була правдивою щодо експлуатаційних характеристик своїх телевізорів».

«Компанія Vizio знала, або принаймні повинна була б знати, що її телевізори з 60-герцовими екранами мають частоту оновлення 60 Гц, і що методи маніпуляцій з підсвічуванням не можуть й не збільшують ефективну частоту кадрів (частоту оновлення зображення) телевізора» — йдеться у колективному позові.

Врешті Vizio погодилася виплатити $3 млн. Покупці телевізорів виробника, які здійснили покупку у Каліфорнії після 30 квітня 2014 року, можуть отримати компенсацію у розмірі від $17 до $50 (можливо, й менше, якщо загальний фонд не зможе покрити всі запити на компенсацію). Заразом компанія компенсує судові витрати. Серед іншого, Vizio також припинить рекламувати свої телевізори з «ефективною» частотою оновлення 120 та 240 Гц.

Також в угоді йдеться, що виробник «не зобов’язаний відкликати чи змінювати маркування телевізорів Vizio, які вже продані чи передані третій стороні». Проте ошуканим покупцям все ж запропонують «пакет послуг та обмежену гарантію на суму приблизно у $25».

Vizio все одно заперечує будь-які неправомірні дії зі свого боку та не коментує угоду.