Інформаційно-аналітичне агентство AUTO-Consulting оприлюднило власну статистику продажів нових автомобілів в Україні за грудень та весь 2023 рік.

Отже: загалом у нас продано та поставлено на облік близько 65 тисяч автомобілів. Причому лише за грудень було продано майже 6,1 тисячі автомобілів – тобто, з такими темпами, ринок України міг би взагалі показати продажі на весь 2023 рік на рівні 70 тисяч автомобілів й більше. Але на початку поточного року щомісячні продажі були менші, а під кінець року завадили логістичні проблеми з блокуванням кордонів та неможливість вчасного ввезення автомобілів.

Лідери ринку загалом незмінні. Перше місце впевнено посідає марка Toyota й ця позиція забезпечується дуже широким модельним рядом, популярністю вже відомих автомобілів, запуском актуальних новинок – наприклад, кросовера Toyota Corolla Cross.

На другому місці розташований бренд Volkswagen. Проте наразі важко точно сказати, що забезпечило таку позицію: активні продажі китайських версій електромобіля ID.4 або вихід на ринок оновлених автомобілів T-Roc і Touareg. Нарешті, третю позицію займає Renault, де драйвером продажів виступає завжди популярний кросовер Renault Duster.

Сподіваємось, що 2024 рік нарешті принесе мир Україні та покращення споживчих настроїв українців – й це позначиться на збільшенні продажів автомобілів.