Після трьох років судових тяжб українська студія Frogwares повернула собі усі права на гру The Sinking City і тепер є єдиним видавцем цього горор-детектива. Про це студія сповістила на сторінці гри, де вона тепер позначена і як розробник, і як видавець, та у соціальних мережах.

Нагадаємо, The Sinking City декілька раз з’являлася та щезала зі Steam через конфлікт Frogwares з французьким видавцем Bigben Interactive / Nacon, який не виконав свої зобов’язання перед розробником, а потім фактично вкрав гру. Наприкінці 2020 р. французький суд став на бік Nacon, але зараз, після розгляду апеляції, вдовольнив претензії Frogwares.

Наразі Frogwares є єдиним видавцем The Sinking City на усіх платформах, включаючи Steam. Незабаром студія збирається випустити на Steam нову версію The Sinking City, яка містить усі останні виправлення помилок та оптимізацію, яких не було у вкраденій версії від Nacon.

Frogwares попереджає, що через ряд технічних причин старі збереження не будуть сумісні з новою версією гри. Під час запуску гри у гравців буде можливість продовжити грати у стару версію, якщо вони захочуть завершити її. Але стара версія зберігається лише до 28 лютого 2024 року, тож таке проходження варто завершити до цієї дати.

Frogwares також оголосила про випуск доповнення Merciful Madness, яке буде сумісно лише з новою версією The Sinking City. Якщо гравці не захочуть перегравати гру з нуля, то зможуть завантажити підготовлені збереження, які перенесуть їх прямо до початку квестів Merciful Madness.

Вітаємо Frogwares з цією перемогою та очікуємо виходу нової версії The Sinking City та DLC Merciful Madness. Тепер ми можемо щиро рекомендувати придбання The Sinking City у Steam, тем більш, що прямо зараз це можна зробити зі знижкою у 90% лише за 47 грн. Підтримуємо українське, граємо українською!