Найбільші виробники смартфонів, за винятком Apple, все більше інвестують у складані смартфони, проте ці моделі поки що ледь перевищують 1% від усіх продажів смартфонів через майже п’ять років після запуску, повідомляє Financial Times.

За оцінками Counterpoint Research, цього року було продано лише близько 16 мільйонів складаних пристроїв, що становить лише 1,3% від загального ринку смартфонів. Високі ціни, занепокоєння щодо надійності та корисності складаних смартфонів є значними стримувальними факторами для споживачів. Проте на деяких ринках, таких як США та Китай, складані моделі починають займати більш значну частку в преміум-сегменті.

Як зазначають в Canalys, показники повернення складаних моделей після покупки знаходяться на рівні 5-10%, що є високим значенням для категорії смартфонів, втім виробники не втрачають надії. Китайський ринок, зокрема, продемонстрував більш значну відкритість до впровадження складних пристроїв: у третьому кварталі 2023 року продажі зросли більш ніж удвічі порівняно з попереднім роком.

Наразі Samsung лідирує на світовому ринку складаних смартфонів, утримуючи 73% частки. Такі аналітики, як Кароліна Міланезі з Creative Strategies, вважають, що моделі з гнучкими екранами, повертають вкрай необхідний ажіотаж у сектор смартфонів, являючи собою маяк інновацій на ринку, який в іншому випадку перебуває в стані стагнації. Оскільки галузь продовжує розвиватися, складні смартфони перебувають на переломному етапі, потенційно перетворюючись з нішевого продукту на масовий вибір, подібно до того, як це сталося в автомобільній промисловості з електромобілями.