Турецька компанія Turkcell повідомила інвесторів про продаж українського оператора lifecell, покупцем якого стане інвестиційна компанія NJJ Capital, що належить французькому мільярдеру Ксавʼє Ньєлю. Останній володіє телекомунікаційними бізнесами у Франції, Монако, та польським мобільним оператором Play.

В угоду також входять дочірні компанії lifecell, зокрема ТОВ «Укртауер» яка є оператором веж мобільного звʼязку та ТОВ «Глобал Білгі» – оператор кол-центрів, що обслуговують абонентів lifecell.

Номінальна вартість для ТОВ «Лайфселл», що володіє брендом lifecell, становить 12,7 млрд грн, для ТОВ «Укртауер» 1,964 млрд грн та 47,2 млн грн для ТОВ «Глобал Білгі». Це ще не вартість самої угоди, вона буде визначена під час закриття.

Наразі жодна зі сторін не коментує деталі. В повідомленні Turkcell лише йдеться про те, що через невизначеність під час перемовин «розкриття відповідної інформації було відкладено рішеннями Ради директорів від 9 травня 2023 року та 20 грудня 2023 року». Таким чином можна зрозуміти, що перемовини про продаж lifecell йшли як мінімум від початку 2023 року.