Дональд Трамп розкритикував режисера фільму «Сам удома 2» / Home Alone 2: Lost in New York Кріса Коламбуса та заявив, буцімто творці стрічки «благали» його знятися в епізодичній ролі. Про це пише Variety.

«Вони орендували готель Plaza в Нью-Йорку, яким я тоді володів. Я був дуже зайнятий і не хотів цього робити. Вони були дуже милі, але, перш за все, наполегливі», – написав він у соцмережі Truth Social.

Також колишній президент США вважає, що його роль сприяла успіху фільму.

«Я погодився, а решта – історія! Ця маленька епізодична роль злетіла, як ракета, і фільм мав великий успіх, і досі має, особливо під час Різдва. Люди дзвонять мені щоразу, коли він виходить в ефір», – додав він.

Водночас політик переконаний, що він «був і залишається» чудовим актором для цього фільму, а слова режисера – далекі від правди.

У 2020 році Кріс Коламбус розповів про цей епізод в інтерв’ю виданню Business Insider. За його словами, команда хотіла організувати зйомки у фоє готелю Plaza та розраховувала, що за використання локації доведеться лише заплатити. Однак Дональд Трамп наполягав на участі у різдвяній стрічці.

«Єдиний спосіб, у який ви можете використовувати Plaza, – це якщо я буду у фільмі», – згадував Кріс Коламбус слова екс-президента.

Він додав, що Дональда Трампа таки погодилися зняти у сімейній комедії, а коли кіно вперше показали, то сталася «дивна річ» – люди аплодували, коли побачили цей епізод. Тож його вирішили не прибирати.

«Але він таки пробив собі шлях у фільм», – підкреслив Кріс Коламбус.

Нагадаємо, що фільм «Сам удома 2» вийшов у 1992 році. Його світові збори оцінюються в $359 млн.