Міністерство цифрової трансформації розпочало закрите бета-тестування програми електронного резидентства uResidency. Про це йдеться в повідомленні відомства в Telegram.

uResidency дасть можливість громадянам інших країн реєструвати бізнес в Україні та вести його з будь-якої точки світу. Вона пропонуватиме онлайн різні послуги – від подання заявки на отримання статусу е-резидента до сплати податків.

«Програма орієнтована на власників малого бізнесу з Азії та Європи. Зокрема, IT-спеціалістів і фахівців у сфері креативної економіки. Після успішного бета-тестування uResidency буде доступна громадянам пілотних чотирьох країн — Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії», – йдеться в повідомленні.

В Мінцифри також перерахували переваги для України. Приміром, податки е-резидентів надходитимуть в український бюджет, а через масштабування цифрових продуктів на іноземні ринки розвиватиметься банківська сфера.

Також йдеться про додаткові можливості для залучення інвестицій та зростання позиції в міжнародних рейтингах, наприклад, щодо легкості ведення бізнесу в країні.

Проєкт uResidency реалізується за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA, що впроваджує естонська Академія електронного управління.

Нагадаємо, що восени минулого року Верховна Рада підтримала в другому читанні Закон про е-резидентство. За документ проголосували 252 нардепи.