Компанія Microsoft планує додати до Windows 11 можливість перевстановити систему без видалення файлів користувачів, повідомляє Windows Latest. Для цього у меню “Відновлення” буде додано новий пункт “Виправлення неполадок за допомогою Windows Update”. Нова функція має на меті спростити та замінити локальне перевстановлення Windows 11 за допомогою створення образу системи на змінному носії.

Таке перевстановлення може бути потрібним для розв’язання критичних проблем із системою, які не виходить виправити іншими засобами, проте може зайняти доволі багато часу та бути складним для більшості користувачів. Окрім того, його використання пов’язано зі страхом втратити всі програми, файли та налаштування, тож в Microsoft хочуть надати користувачам простий та безпечний інструмент для перевстановлення Windows 11.

Microsoft додасть можливість перевстановити Windows 11 через Windows Update без втрати файлів, програм та налаштувань

Microsoft вже тестує цю функцію в бета-каналі, її можна знайти в розділі “Налаштування” > “Система” > “Відновлення”.

“Ця операція перевстановлює наявну у вас ОС і не видаляє жодних файлів, налаштувань чи програм. Пристроям може знадобитися завершити поточні оновлення, перш ніж цей процес набуде чинності”, – зазначають в Microsoft, але не говорять про те, коли новий інструмент стане доступним для користувачів.

Судячи з усього, він може бути включений у систему вже в лютому-березні 2024 року в рамках оновлення Windows 11 Moment 5.