Twitter порушив контракт, не виплативши мільйони доларів бонусів, які соціальна мережа, яка тепер називається X Corp, пообіцяла своїм співробітникам. Такого висновку дійшов федеральний суд у США, пише Reuters.

Йдеться про справу Марка Шобіргера, який був старшим директором із компенсацій у Twitter. Але в травні цього року він залишив компанію та вже в червні подав на неї до суду, звинувачуючи в порушенні контракту.

У позові стверджувалося, що до та після того, як Ілон Маск придбав Twitter торік, компанія пообіцяла працівникам 50% їхніх цільових бонусів за 2022 рік. Однак так нічого й не виплатила.

Зрештою окружний суддя США Вінс Чхабрія відхилив клопотання Twitter про закриття справи та постановив, що Марк Шобіргер обґрунтовано заявив про порушення контракту відповідно до законодавства Каліфорнії, і на нього поширюється бонусний план.

«Після того, як Шобінгер зробив те, що просив Twitter, пропозиція Twitter виплатити йому бонус у відповідь стала обов’язковим договором згідно з законодавством Каліфорнії. Та, нібито відмовившись виплатити Шобінгерові обіцяний бонус, Twitter порушив цей договір», – написав суддя.

Адвокати Twitter стверджували, що компанія дала лише усну обіцянку, яка не є контрактом, і що справа має розглядатися за законами Техасу. Але суддя постановив, що справа регулюється законодавством Каліфорнії та що протилежні аргументи Twitter не спрацьовують.

Відтоді, як Ілон Маск купив компанію та звільнив значну кількість її співробітників, проти X подали численні позови колишні працівники та керівники.

Восени стало відомо, що колишні керівники Twitter відсудили $1,1 млн у компанії Ілона Маска. Суддя канцелярського суду штату Делавер дійшла висновку, що Twitter порушив обов’язки щодо покриття юридичних витрат, пов’язаних з роботою гендиректора компанії Парага Агравала та колишнього головного юриста Віджаї Гадде.