Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт, який передбачає легалізацію медичного канабісу. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Він додав, що за документ проголосували 248 народних депутатів.

«Закон вводиться в дію через півроку після його опублікування. Тому це десь друге півріччя 2024-го року», – пояснив нардеп.

Йдеться про проєкт закону № 7457 «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни».

Він передбачає законодавчі зміни, які дозволяють вживати канабіс у медичних цілях, для лікування захворювань або полегшення симптомів у пацієнтів. У липні цього року Верховна Рада підтримала законопроєкт у першому читанні. Тоді за нього проголосували 268 народних депутатів.

У червні Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність легалізації в Україні медичного канабісу. Він пояснив, що найкращі світові практики та рішення мають бути застосовані в Україні, щоб громадянам не довелося терпіти біль, стрес та травми війни.