Боббі Котік покине Activision 29 грудня, однак крім нього, Microsoft проведе ще більше змін у керівництві Activision Blizzard та інших студіях XBOX. Про це повідомили The Verge.

Поки що Microsoft не оголосила заміну Боббі Котіку, але компанія оголосила, що директори Activision Blizzard, серед яких президент Blizzard Майк Ібарра, президент видавничого відділу Activision Роб Костіч та заступник голови Activision Blizzard Томас Тіпл, переходять під керівництво президента ігрового контенту та студій Microsoft Метта Буті.

Здебільшого керівництво Activision Blizzard залишиться при своїх посадах, проте дехто все ж піде вслід за Котіком. Головний спеціаліст із комунікацій Activision Blizzard Лулу Месерві покине компанію наприкінці січня, а заступник голови Blizzard і King Хумам Сахніні піде наприкінці грудня.

Ще ряд людей з керівництва компанії також піде у березні наступного року. Філл Спенсер, голова XBOX, розповів, що зараз вони допоможуть компаніям зробити перехід до нового керівництва якомога простішим.

«Для більшості з вас ваша повсякденна робота залишатиметься незмінною — все буде працювати, як завжди, щоб надати більше революційних вражень більшій кількості гравців у всьому світі. На рівні керівництва ці зміни забезпечать ясність і підзвітність, необхідні для досягнення наших амбітних цілей і сприяння культурі привітності, розширення можливостей і відданості Іграм для всіх», — написав Філл Спенсер у листі працівникам компаній.

Однак кадрові зміни зачепили й інші студії, якими володіє Microsoft. Так ZeniMax та Bethesda переходять під управління Джил Брафф, яка керуватиме відділами розробки. Джеймі Ледер залишатиметься на посаді генерального директора ZeniMax/Bethesda, підпорядковуючись Метту Буті, і продовжуватиме підтримувати поточну роботу з інтеграції.