Rise of the Ronin стане чимось новим для Team Ninja

Game Informer поспілкувалися з розробниками з Team Ninja щодо їх майбутнього проєкту Rise of the Ronin, який став приємним викликом для студії.

Події гри відбуватимуться у 1863 році, де гравці візьмуть на себе роль безіменного роніна, самурая без хазяїна, у період, коли Японія послаблює свою ізоляцію і починає перетворюватися з мілітаристського уряду шьогунату Токугава до модернізованої імперії.

«Події Nioh відбувалися в так званий період Сенґоку, який є свого роду періодом Воюючих царств, коли були самураї, які билися в дуже традиційному стилі. Але ми хотіли отримати новий Бакумацу, який є ніби кінцем епохи Едо… він набагато сучасніший, й нам здається, що він дозволить створити унікальний сеттинг, коли ми думали про створення фантастичної історії, натхненної певним моментом у час», — каже продюсер Йосуке Хаясі.

Ще однією відмінністю Rise of the Ronin від попередніх ігор Team Ninja є відсутність надприродніх елементів. Студія захотіла розповісти більш приземлену історію задля кращого поглиблення гравця. Так під час проходження можна буде зустріти й реальних фігур того часу, як от командира Меттью Келбрейт Перрі, який і перервав ізоляцію Японії.

Та попри те, що розробники взяли за основу реальні події, це все ж не історична гра, й у гравців з’явиться можливість вирішувати, як саме їм рухатися по історії. Так у Rise of the Ronin будуть діалоги з різними варіантами відповідей, які впливатимуть на подальше проходження та кінцівку.

Хоч розробники одразу говорять, що не варто очікувати великого різноманіття можливостей для проходження, вони все ж будуть. Виконання побічних завдань пов’язаних з головною історією чи вибудовування стосунків з певними персонажами матиме вплив на кінцівку.

До речі, налагоджування стосунків з іншими персонажами у Rise of the Ronin буде одним з найважливіших елементів. Розробники навіть кажуть, що Bond Missions, в рамках яких ці стосунки створюватимуться, є центральною темою гри.

«Тож у вас є багато персонажів, яких ви зустрічаєте протягом історії, і з якими ви можете налагодити стосунки. І багато побічних квестів також пов’язаних з цими історичними особами. І вони також є системою формування зв’язків із землями та різними місцями. Отже, допомагаючи людям у певних місцях, ви можете поглибити свій зв’язок із ними. Велика кількість мотивації для дослідження світу зосереджена навколо цих систем зв’язків із персонажами та місцями», — пояснює режисер гри Фуміхіко Ясуда.

Рішення перейти з більш лінійних рівнів чи закритих локацій до розробки гри у відкритому світі стало приємним викликом для розробників. За словами продюсера Йосуке Хаяші, це був природній наступний крок для Team Ninja.

Він також розповів, що студія настільки звикла створювати дизайн рівнів, де гравцеві потрібно вбивати все, що рухається, що перехід до відкритого світу з цивільними персонажами став для них викликом.

Rise of the Ronin матиме 3 великих міста: Йокогама, Кіото та Едо (сьогодні Токіо). У подорожі між цими містами, гравець натикатиметься на групи бандитів та інші небезпеки, а також матиме доступ до різноманітних побічних завдань.

А подорожувати як між містами, так і по них, можна буде кількома способами. Гравцям буде доступний кінь, на якому можна буде їздити верхи, планер у формі птаха, щоб швидко літати містом, а також гак, який використовується для швидкого підйому та зльоту в повітря.

Також розповіли трішки про бойову систему у грі. Rise of the Ronin буде мати схожі елементи до Nioh. Гравцям буде доступно кілька бойових стилів, важливим також буде парування, а також буде доступно кілька трюків під час бою, як от підпалити катану задля більшої шкоди.

Однак однією з важливих відмінностей стане той факт, що гра події гри відбуваються в період, коли в Японії починає з’являтися вогнепальна зброя, а отже ронін буде озброєний й пістолетом, що додасть більшого різноманіття до ігроладу.

Також Game Informer розпитали про те, чи отримуватимуть гравці таке ж покарання за смерть у Rise of the Ronin як в соулслайк іграх, розробники відповіли що і так, і ні. В грі буде система Карми, яку гравці втрачатимуть при смерті, але буде й система звичного досвіду, яка залишатиметься незмінною. Більше про цю систему, як і про гру загалом, розкажуть у майбутньому.

Нагадуємо, що гра виходить 22 березня ексклюзивно для PlayStation 5, а попереднє замовлення розпочалось ще 14 грудня.