Blue Origin здійснила успішний запуск своєї суборбітальної пілотованої ракети New Shepard. Він відбувся зі стартового майданчика Launch Site One у Західному Техасі 19 грудня о 18:43 за київським часом.

В межах нової місії Blue Origin відправила у космос 33 наукові та дослідницькі вантажі, а також 38 тис. листівок Club for the Future. Відео запуску ракети можна переглянути за посиланням, безпосередньо старт – на 25:45.

Нагадаємо, що про запуск ракети New Shepard стало відомо минулого тижня. Компанія Blue Origin оголосила про місію NS-24 після 15-місячної перерви. Попередній політ у межах місії NS-23 відбувся у вересні минулого року та закінчився аварійно.

Після інциденту було проведене відповідне розслідування. За його підсумками спеціалісти з’ясували, що аварія сталася через термоструктурну несправність сопла на двигуні BE-3PM.

Після цього Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) вимагало, щоб компанія Blue Origin здійснила коригувальні дії та зміни. Спершу запуск планувалося здійснити 18 грудня, але потім його відклали на день.