Засновника та колишнього генерального директора стартапу електровантажівок Nikola Тревора Мілтона засуджено до чотирьох років ув’язнення у справі про шахрайство. Про це повідомляє The Verge.

Бізнесмена визнали винним у тому, що він вводив в оману інвесторів щодо технології компанії. З огляду на це, він також має сплатити штраф у розмірі $1 млн.

За словами федерального прокурора, засновник компанії збрехав про можливості Nikola. Зокрема, це стосується тверджень, буцімто виробник побудував напівтягач Nikola One «з нуля».

Також колишнього гендиректора звинувачували в тому, що він змонтував відеоролик із транспортним засобом. У ньому показано, нібито Nikola One їде своїм ходом, хоча насправді він котився з пагорба.

Як відомо, Nikola була заснована у 2015 році, а вже у 2020 році автовиробник General Motors оголосив про наміри придбати 11-відсоткову частку та співпрацювати з компанією.

Але невдовзі фірма Hindenburg Research оприлюднила доповідь, в якій звинуватила Nikola в шахрайстві. Цей документ запустив ланцюгову реакцію, яка призвела до відставки Тревора Мілтона, а згодом і до його арешту. А GM заявила, що більше не братиме фінансової участі в компанії.