Деметрій Поліхрон, який судився з Amazon та Tolkien Estate, звинувачуючи їх у тому, що вони вкрали його ідеї з фанфіку по Lord of the Rings / «Володаря перснів» для серіалу Rings of Power / «Володар перснів: Персні влади», програв суд та тепер зобов’язаний виплатити компаніям $134 тисячі.

Як повідомляють PC Gamer, Деметрій у 2017 році зареєстрував свій фанфік The Fellowship of the King / «Братство короля» в Бюро авторських прав США. Після цього він почав надсилати листи Саймону Толкіну, директору Tolkien Estate та онуку автора «Володаря перснів» Дж. Р. Р. Толкіна, щоб той переглянув його твір.

Не отримуючи жодних відповідей, у 2019 році хлопець спробував знову. Він найняв адвоката та зв’язався з компанією, пропонуючи їм співпрацю. Після чергової відмови, він дійшов до того, що приніс роздруківку твору Саймону Толкіну додому.

Знову не отримавши відповіді, хлопець почав говорити, що випустить The Fellowship of the King / «Братство короля», а разом з тим ще 6 книг у серії самостійно. У 2022 році він таки випустив першу книгу, а тоді подав на Amazon та Tolkien Estate до суду, звинувачуючи їх у тому, що ідеї з його книги використали для серіалу Rings of Power / «Володар перснів: Персні влади».

Він вимагав у компаній виплатити йому $250 тисяч компенсації. Проте, справу було відхилено, а суддя виніс зворотне рішення: книга Поліхрона порушує права на шоу Amazon.

Tolkien Estate подала зустрічний позов, у якому вимагали припинити розповсюдження його книги та заборону публікувати наступні шість, які хлопець планував. Суд підтримав це рішення, та, крім цього, зобов’язав Поліхрона виплатити компаніям $134 тисячі.

«Це важлива перемога для Tolkien Estate, яка не дозволить неавторизованим авторам і видавцям таким чином монетизувати улюблені твори Дж. Р. Р. Толкіна. Ця справа стосувалася серйозного порушення авторських прав на Lord of the Rings / «Володаря перснів», здійсненого на комерційній основі, і компанія сподівається, що рішення про постійну судову заборону та гонорари адвокатів буде достатнім, щоб переконати інших, які можуть мати подібні наміри», — сказав Стівен Майер, юрист Tolkien Estate.