Arm Holdings звільнила понад 70 інженерів-програмістів у Китаї, де раніше працювало понад 200 співробітників. Інформовані джерела стверджують, що деяким зі звільнених спеціалістів запропонують робочі місця за межами цієї країни, пише Bloomberg.

Передбачається, що нові посади у проєктах в Китаї можуть отримати приблизно 15 співробітників, які втратили роботи. А от решті можуть запропонувати місця в інших країнах.

Підрозділ Arm в Китаї виступав в ролі торгового представництва британського розробника мікросхем на найбільшому ринку напівпровідників. На початку цього року китайська компанія звільнила понад 100 співробітників, більшість з яких працювали у відділі досліджень і розробок над створенням нових технологій мікросхем для місцевого ринку.

У листопаді фінансовий директор Arm повідомив, що внесок Китаю в глобальні продажі компанії зменшився з 25% до 20%.

Рішення Arm продовжує загальну тенденцію до скорочення бізнесу західних технологічних компаній на китайському ринку, зокрема через спробу уряду США стримати технологічний розвиток КНР завдяки введенню торгівельних обмежень та санкцій.

Нагадаємо, що на початку листопада Arm оголосили про стратегічну інвестицію в Raspberry Pi. Корпорація придбала міноритарну частку в Raspberry Pi, чим розширила успішне довгострокове партнерство між двома компаніями.

Ця інвестиція ще більше зміцнює партнерство, яке почалося ще у 2008 році, і в результаті якого було випущено багато популярних продуктів для студентів, ентузіастів і комерційних розробників.