Стартап Curio працює над ШІ-іграшками, які зможуть розмовляти з дітьми

Стартап Curio працює над цікавою розробкою. Це – іграшки зі штучним інтелектом, які будуть здатні до тривалої інтерактивної розмови. Про це пише The Washington Post.

Йдеться про цілу лінійку іграшок, в яких використовуватиметься технологія OpenAI. Перша з них – це плюшева ракета Grok, яка розмовлятиме з дитиною голосом канадської співачки Клер Буше, яка виступає під псевдонімом Ґраймс.

Виконавиця також відома тим, що була в стосунках із мільярдером Ілоном Маском – у пари є троє дітей. Ґраймс стала інвестором та радником Curio. Поки неясно, чи вважатимуться ці ШІ-іграшки освітніми пристроями. Однак відомо, що батьки зможуть заборонити іграшці вживати певні теми або слова.

Крім того, у спеціальному додатку батьки матимуть змогу отримати стенограму бесід іграшки з дитиною для відповідного контролю. При цьому розробники запевняють, що не збиратимуть та не зберігатимуть голосові дані.

Grok вже зараз доступний для замовлення за ціною $99. Однак іграшку обіцяють відправили лише на початку наступного року.

Інвестори поки не беруться оцінювати вплив таких іграшок, але в наступні роки очікується розвиток цієї галузі. За оцінками компанії Contrive Datum Insights, до 2030 року ринок іграшок зі ШІ може сягнути $35,11 млрд.