США та ЄС збираються припинити перегони субсидій на виробництво чипів

США та Європейський союз об’єднуються, щоб запобігти «перегонам субсидій», які виникають через спроби збільшити виробництво дефіцитних напівпровідників. Про це заявив високопосадовець з адміністрації Байдена, пише Reuters

Спільний крок оприлюднять на другому засіданні Ради США та ЄС з торгівлі та технологій (TTC), яке пройде у неділю та понеділок в Парижі.

Замість перегонів субсидій, Вашингтон і Брюссель хочуть спонукати до інвестицій у виробництво чипів. Вони робитимуть це скоординовано. Посадовець також розповів, що на зустрічі анонсують систему раннього попередження, яка допоможе виявляти та усувати збої у ланцюгах постачання. 

Нагадаємо, постійна нестача мікросхем призвела до порушень в автомобільній та електротехнічній промисловості. Через це деякі компанії мусили скоротити виробництво. 

Засідання Ради очолять держсекретар США Ентоні Блінкен, міністерка торгівлі Джина Раймондо та торговельна радниця Кетрін Тай. Також у зустрічі візьмуть участь Європейський комісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс та Європейська комісарка з питань конкуренції Маргрете Вестагер. 

Окрім обговорення чипів, на засіданні збираються оголосити нову схему співпраці, спрямовану на боротьбу з дезінформацією в інтернеті – зокрема, через неправдиві заяви Росії щодо вторгнення в Україну.

Більше коментарів!