Naughty Dog прийняла рішення припинити розробку The Last of Us Online. Про це компанія розповіла в офіційному анонсі.

«Ми розуміємо, що багато хто з вас чекав новин навколо проєкту, який ми назвали The Last of Us Online. Немає простого способу сказати це: ми прийняли неймовірно важке рішення зупинити розробку цієї гри. Ми знаємо, що ця новина буде важкою для багатьох, особливо для нашої відданої спільноти The Last of Us Factions, яка палко слідкує за нашими багатокористувацькими амбіціями. Ми так само розчавлені в студії, оскільки ми з нетерпінням чекали, щоб віддати його у ваші руки», — написали в анонсі.

Також студія розповіла, що команда працювала над багатокористувацькою грою ще з початку роботи над The Last of Us Part II. За цей час вони змогли знайти бачення для гри, ігровий процес став більш витонченим і задовільним, і розробники з ентузіазмом рухались у цьому напрямку.

Проблемою для Naughty Dog стало те, що аби підтримувати такий амбіційний проєкт, їм би довелось вкласти усі свої ресурси для того, аби додавати новий контент протягом років. Це мало б негативний вплив на майбутні однокористувацькі ігри студії.

«Отже, перед нами було два шляхи: стати студією виключно лайв-сервісних ігор або продовжувати зосереджуватися на однокористувацьких сюжетних іграх, які визначили спадщину Naughty Dog».

Попри сумні новини для прихильників The Last of Us, Naughty Dog все ж поділились й хорошим. У анонсі розповіли, що студія працює над кількома новими однокористувацькими іграми про які розповість у майбутньому.