Як було з’ясовано, процесори серії AMD Ryzen Threadripper 7000 мають прихований запобіжник, який вигорає під час розгону, що дає сервісним центрам змогу з’ясувати чи розганявся цей процесор. Але начебто це не призводить до автоматичного анулювання гарантії. Про це пише Tom’s Hardware.

«Процесори серії Threadripper 7000 містять запобіжник, який перегорає, коли ввімкнено розгін. Щоб було зрозуміло, перегорання цього запобіжника не анулює вашу гарантію. Твердження про те, що ввімкнення функції розгону/перевищення напруги призведе до анулювання гарантії на процесор, невірні. Згідно зі стандартними умовами продажу AMD, гарантія виключає будь-які пошкодження, спричинені розгоном/перевищенням напруги процесора. Однак інші непов’язані проблеми можуть підпадати під гарантійний ремонт/заміну», – прокоментував ситуацію представник AMD.

Ще раз. Якщо процесор було пошкоджено в наслідок розгону, користувач все ж таки позбавляється гарантії. Але якщо процесор було пошкоджено, але ці пошкодження не пов’язані з розгоном, то ні. Тобто AMD не проти розгону та навіть рекламує його, але якщо ви пошкодити при цьому процесор, то це вже ваші проблеми.

Ситуацію з гарантією на розігнані процесори стали обговорювати після посту користувача X/Twitter David Huang зі скриншотом BIOS з попередженням «Режим розгону тепер буде постійно ввімкнено для цього процесора, що призведе до втрати гарантії, як зазначено раніше». Але, як з’ясувалося, це не сповіщення від AMD, а інтерпретація з боку виробників BIOS/материнських плат і AMD працює над тим, щоб формулювання відповідало офіційній позиції компанії щодо розгону.

Наявність секретних запобіжників не є чимось новим для процесорів AMD. Подібні запобіжники вже були присутні в деяких процесорах Ryzen Threadripper Pro 5000 серії WX (Chagall).