Meta хоче додати у Threads розширену програму перевірки фактів. Про це голова Instagram Адам Моссері сповістив у пості в соціальній мережі.

«Хочу повідомити, що ми працюємо над розширенням нашої програми перевірки фактів на Threads на наступний рік. Наразі ми перевіряємо факти зіставляючи їх з Facebook або Instagram, але наша мета полягає в тому, щоб партнери з перевірки фактів мали можливість переглядати та оцінювати дезінформацію в програмі. Скоро буде більше», — написав він.

Пізніше компанія також випустила трохи більш розгорнутий блог-пост, у якому трошки більше розповіла про оновлену програму перевірки фактів.

За їх словами, коли особа, яка перевіряє факти, оцінює вміст у Facebook чи Instagram як неправдивий, компанія поширює цю оцінку перевірки фактів на майже ідентичний вміст у Threads, але ці особи не можуть оцінювати вміст у соціальні мережі самостійно.

З наступного року, Meta хоче дати користувачам соціальної мережі більше можливостей оцінювати контент. Вони зможуть позначати його як конфіденційний або чутливий, а у США також наскільки він відповідає фактам.

Наразі деталей цієї програми досить мало і невідомо, як саме це вплине на поширення дезінформації на платформі, та чи матимуть пости з дезінформацією відповідні помітки чи їх обмежуватимуть іншими способами.