Компанія Apple вже деякий час активно працює над дизайном iPhone 16, розглядаючи одразу декілька можливих варіантів розвитку моделі. Виданню MacRumors вдалося отримати інформацію про ранні прототипи iPhone 16, або DeLorean, як його називають інженери Apple всередині компанії.

На основі цих даних було створено рендери, що демонструють як може виглядати iPhone 16, аж до точних кольорів, які компанія використовує для тестування.

Прототип iPhone 16, зображений у жовтому кольорі, має найперший відомий дизайн кнопок з Action Button, уніфікованою клавішею регулювання гучності та виступом камери у стилі iPhone X. iPhone рожевого кольору має Action Button та окремі механічні кнопки гучності, тоді як iPhone темно-сірого кольору має більшу ємнісну, а не механічну Action Button та нову кнопку зйомки. Саме останній варіант дизайну на цьому етапі вважається в компанії пріоритетним.

Ранні прототипи iPhone 16: який вигляд може мати iPhone наступного покоління

В рамках процесу розробки iPhone 16 компанія Apple створила прототипи кількох апаратних конфігурацій. Хоча, на перший погляд, вони виглядають схожими, між ними є низка відмінностей.

На відміну від свого попередника, iPhone 16 матиме вертикально вирівняні задні камери, завдяки чому смартфон має бути легше ідентифікувати як останню модель. Хоча вертикальне розташування задніх камер досі залишалося незмінним на різних етапах розробки, Apple розглядає два різних варіанти дизайну цього блока:

Ранні прототипи iPhone 16: який вигляд може мати iPhone наступного покоління

  • Дизайн у стилі iPhone 12, з двома об’єктивами камер, розташованими один над одним;
  • Дизайн у стилі iPhone X, з одним обʼєктивом у формі пігулки, який містить дві камери.

Apple також експериментує з новою кнопкою на правій стороні iPhone 16. Очікується, що в цьому поколінні з’явиться абсолютно нова ємнісна кнопка для зйомки, яка зараз розробляється під кодовою назвою Project Nova.

Ранні прототипи iPhone 16: який вигляд може мати iPhone наступного покоління

Інформація з джерел видання свідчить про те, що ця кнопка не буде механічною, а реагуватиме на силу натискання та надавати тактильний відгук. Клавіша зйомки розташована в тому ж місці, що і виріз mmWave на моделях iPhone, які продаються в США, тому в прототипах iPhone 16 антена mmWave була перенесена на ліву сторону пристрою.

Хоча поки що виглядає так, ніби компанія все ж додасть ще одну кнопку в iPhone, в Apple розробили альтернативні апаратні конфігурації, які не містять додаткових кнопок, і до яких вона може повернутися, якщо під час розробки виникнуть якісь проблеми з апаратним забезпеченням.

Ранні прототипи iPhone 16: який вигляд може мати iPhone наступного покоління

Передня панель iPhone 16 поки що не зазнала жодних помітних змін і продовжує використовувати виріз Dynamic Island. Очікується, що iPhone 16 матиме дисплей, схожий на той, що використовується в iPhone 15, без особливих відмінностей. Отже, користувачі так само можуть розраховувати на панель з частотою оновлення 60 Гц. На щастя, порт USB-C в нижній частині пристрою поки нікуди не дінеться.

Що стосується кольорів, то ранні прототипи були помічені в трьох кольорах: жовтому, рожевому та темно-сірому «опівнічному», тоді як документація свідчить, що інші варіанти кольорів, спочатку розроблені для iPhone 15, також використовувалися для тестування в якийсь момент.

Підсумовуючи, хоча iPhone 16 не матиме помітних змін у своєму корпусі, він отримає наступні ключові оновлення:

  • Вертикальне розташування камери, ймовірно, схоже на iPhone 12;
  • Нову ємнісну кнопку зйомки;
  • Ємнісну кнопку Action Button.

Представлена тут інформація відображає та описує ранні проєкти iPhone 16, але наявність декількох апаратних конфігурацій дозволяє припустити, що плани Apple щодо дизайну ще не остаточно сформовані. До випуску iPhone 16 ще далеко, і завжди можливі додаткові зміни.