Українські інженери компанії GlobalLogic розробили програмне забезпечення для біонічних протезів із використанням штучного інтелекту. Цей проєкт став переможцем міжнародної премії Hitachi Inspiration of the Year Award у Лондоні, повідомили в компанії.

«Інженери GlobalLogic розробили менеджмент-систему для управління та налаштування біонічного протезу, а також алгоритми з використанням машинного навчання. Також команда інженерів створила веб-платформу для подачі заявки пацієнтом на протезування», – йдеться в повідомленні.

Тут пояснили, що розробка полегшує життя пацієнта як на організаційному рівні, так і на рівні освоєння використання біонічного протезу.

«Нагороду у 6 000 євро розробники вирішили передати реабілітаційному центру Unbroken для протезування військових. За різними даними, протезування потребують щонайменше 20 000 людей в Україні», – додали в компанії.

Безпосередньо біонічний протез не є розробкою GlobalLogic, а є проєктом партнерів – компанії Allbionic.

Премія Hitachi Inspiration Award покликана привернути увагу до ключових цінностей компанії – гармонії, щирості та новаторського духу. Премія відзначає проєкти  компаній групи Hitachi в різних сферах. Місія кожного проєкту – це внесок у життя суспільства через унікальні технології та рішення найвищої якості.