Компанія NovaPay повідомила про запуск власного мобільного застосунку, в якому українські користувачі зможуть відкрити платіжний рахунок, оформити віртуальну картку та одразу почати нею користуватись. Це стало можливим завдяки розширеній ліцензії НБУ; наразі NovaPay єдина українська фінтех-компанія, яка її отримала. Лімітована бета-версія програми вже доступна для завантаження у Google Play.

У застосунку NovaPay також можна оплачувати послуги «Нової пошти». Компанія зазначає, що клієнти отримають 20% вигоди, які можна використати для оплати відправлення, отримання посилок і післяплату. Водночас у застосунку доступні усі звичні операції з грошима та швидка реєстрація.

У мобільному застосунку NovaPay наразі доступні:

  • перекази на картки та рахунки за усіма можливими реквізитами;
  • оформлення посилки в кредит (через «НоваПей Кредит»)  та сплата за неї;
  • усі види платежів: клієнти можуть сплачувати за комунальні послуги, інтернет або ТБ, штрафи та податки, поповнювати мобільний тощо;
  • отримання на картку післяплати за посилки;
  • відправка переказу з картки до відділення «Нової пошти»;
  • випуск пластикової платіжної картки NovaPay від MasterCard.

Зараз відкриття рахунку через NovaPay, його обслуговування, всі платежі, перекази та зняття готівки до 100 тис. грн – безплатні.

Почати користуватись мобільним додатком NovaPay можна після реєстрації за допомогою «Дії». В компанії зазначають, що вже скоро клієнти зможуть зареєструватись і у відділеннях «Нової пошти». Також через застосунок можна замовити пластикову платіжну картку та отримати її у найближчому відділенні чи поштоматі «Нової пошти» із безплатною доставкою.

На сьогодні з карткою NovaPay доступні внутрішньодержавні платежі і перекази, й поки що неможливо розрахуватись за кордоном, оплатити нею товари на зарубіжних сайтах, чи сплатити за послуги компаній, зареєстрованих не в Україні.