Мобільний оператор «Київстар» отримує допомогу у відновленні після кібератаки від державних органів та іноземних компаній. Про це розповів президент компанії Олександр Комаров у бліцінтерв’ю Forbes.

«Це команда робота. Є два напрямки. Розслідування, де вони працюють зі своїми процедурами, а також команда СБУ, яка займається кібербезпекою, Держспецзв’язку, CERT-UA. У кожного є експертиза й напрацювання в певному напрямку», – сказав він, коментуючи допомогу держорганів.

Також Олександр Комаров розповів про співпрацю з Microsoft, Cisco та Ericsson. Тож загалом, за його словами, до вирішення кейсу залучена глобальна команда.

«У кожного своя компетенція. Ericsson залучена у відновлення інфраструктури. Microsoft є експертом у розслідуванні, бо нам потрібно зрозуміти першоджерело проблеми. Cisco – це наш постачальник усіх систем кіберзахисту. Щоб підняти цей периметр і захистити, нам допомагає Сisco як наш найбільший провайдер послуг», – пояснив він.

Нагадаємо, що напередодні мобільний оператор зазнав потужної хакерської атаки, яка спричинила масштабний збій. Ввечері компанія заявила, що її спеціалісти частково відновили роботу послуг фіксованого зв’язку.

Сьогодні в СБУ повідомили про співпрацю з оператором для відновлення мережі та додали, що цифровій інфраструктурі «Київстару» було завдано критичних уражень. Між тим, компанія запевняє користувачів, що абонентська інформація та персональні дані – в безпеці. Системи, в яких ці дані зберігаються, не постраждали від хакерської атаки.