Ігрову виставку E3 закривають назавжди

Після скасування E3 у 2023 році та новин про те, що у 2024 та 2025 роках ігрова виставка теж не проходитиме, Electronic Entertainment Expo офіційно закривають. Про це сповістили The Washington Post.

«Після більш ніж двох десятиліть проведення події, яка стала центральною вітриною для індустрії відеоігор США та світу», Асоціація розважального програмного забезпечення (ESA) вирішила закрити E3 повністю.

«Ми знаємо, що вся індустрія, гравці та творці мають велику пристрасть до E3. Ми поділяємо цю пристрасть. Ми знаємо, що важко прощатися з такою улюбленою подією, але це правильно, враховуючи нові можливості, які має наша індустрія, щоб охопити шанувальників і партнерів», – сказав П’єр-Луї, президент і генеральний директор некомерційної торгової асоціації, яка представляє інтереси ігрової індустрії в Сполучених Штатах.

Такі новини не є несподіванкою, якщо взяти до уваги той факт, що багато ігрових компаній як от Nintendo та PlayStation вирішили відмовитися від E3 на користь власних презентацій, а конкуренти у вигляді Summer Game Fest перебрали на себе левову частку уваги.

Остання E3 з живими відвідувачами проходила до початку пандемії коронавірусу у 2019 році, у 2020 подія не відбулась, а у 2021 провели онлайн конференцію, яка виявилась останньою в історії Electronic Entertainment Expo.