Ось саме такі автомобілі треба залишати на п’ятницю! Але прикрасимо й середину тижня – новий суперкар Mercedes-AMG SL63 S E Performance точно заслуговує нашої уваги. Адже поєднання шикарного відкритого кузова, двигуна V8 та електротехнологій подарувало нам справжній шедевр!

Все починається з моделі Mercedes SL взагалі: це привабливий розкішний кабріолет, який в новій генерації став 4-місним (нехай навіть умовно). Тепер додаємо трошки AMG – наприклад, у вигляді 4-літрового бензинового двигуна V8, спортивної вихлопної системи, активної підвіски та «просунутої» аеродинаміки. Але що ще приховано за цією довжелезною назвою Mercedes-AMG SL63 S E Performance?

Наприклад, електричний бонус E Performance – у вигляді електродвигуна на задній осі. Скільки вийшло загалом? Чимало: 816 «коней» потужності, прискорення до «сотні» за 2,9 секунди та 317 км/год максимальної швидкості.

Тримати все під контролем допомагають 6-поршневі гальма з карбон-керамічними дисками діаметром 420 мм попереду; позаду встановлено диски діаметром 380 мм. Наявність акумулятора ємністю 6,1 кВт·год дозволяє проїхати у виключно на електроприводі до 13 км, а за вибір режимів руху відповідає селектор в суперрозкішному салоні Mercedes-AMG SL63 S E Performance.

Навіть важко уявити, скільки може коштувати Mercedes-AMG SL63 S E Performance. Проте можна не сумніватися, що він знайде своїх «шанувальників» – як у світі загалом, так і в Україні зокрема.