Мобільний оператор «Київстар» заявив про потужну хакерську атаку, яка спричинила сьогоднішній масштабний збій. Про це йдеться в листі компанії, який отримала редакція Mezha.Media.

«Вранці 12 грудня мережа зв’язку Київстару стала мішенню потужної хакерської атаки, що стала причиною технічного збою, у результаті якого тимчасово недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет», – повідомив мобільний оператор.

Щоб зафіксувати обставини та наслідки протиправних дій з втручання в діяльність мережі, компанія залучила представників правоохоронних органів та спеціалістів державних служб. Наразі вони працюють в офісі оператора.

«Станом на зараз  відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів», – підкреслили в «Київстарі».

Компанія також обіцяє надати компенсацію абонентам, які не мали зв’язку або не могли скористатися сервісами оператора.

Сьогодні в «Київстару» стався масштабний збій, частина абонентів заявила про повну відсутність мережі. Крім того, в деяких областях перестав працювати «Домашній інтернет» – послуга дротового інтернету оператора.

Ще до 12:00 стало в Мінінфраструктури висловили сподівання, що «Київстар» зможе відновити зв’язок упродовж чотирьох-п’яти годин. За інформацією LIGA.net, про це заявив віцепрем’єр-міністр Олександр Кубраков.

З огляду на відсутність зв’язку, деякі абоненти пробують скористатися послугою нацроумінгу, але вона також недоступна. Зі свого боку, оператор Vodafone Ukraine підтвердив велику кількість відповідних звернень від клієнтів «Київстару».

«На нашому боці послуга працює коректно. Принаймні бачимо абонентів lifecell, зареєстрованих у нашій мережі за допомогою послуги національного роумінгу. Так само, абоненти Vodafone можуть реєструватися в мережі іншого оператора, наразі це також тільки мережа lifecell», – заявив оператор та додав, що повідомив про ситуацію колегам із «Київстар».

Водночас міністр внутрішніх справ Ігор Клименко радить людям, яким потрібна термінова допомога – зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби – звертатися до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини.

«Також ви можете попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. У Пунктах Незламності, розгорнутих на базі наших підрозділів, є можливість скористатися Wi-Fi», – йдеться в повідомленні на сторінці МВС України у Facebook.